NL FR EN

Kaasmerken

Kaasmerken worden aan het begin van het productieproces aangebracht. Zij beschermen de naam, oorsprong en het recept van de kaas. Zo vormen ze een ‘echtheidscertificaat’ voor producenten en consumenten. Met honderd jaar ervaring, is Kaasmerk Matec wereldwijd de markt- en innovatieleider in dit segment.

Alle vormen en ontwerpen

Kaasmerken bestaan ​​uit caseïne, een melkeiwit, dat eventueel gemengd wordt met glycerol. De grondstoffen en perforaties zorgen ervoor dat merk en kaas één worden. Daarbij is een grote verscheidenheid aan vormen beschikbaar. Samen met een nummer/lettercode, aanvullende tekst en eventueel een logo wordt elke kaas uniek. Kaasmerk Matec heeft de technologie in huis voor het ontwerpen en ontwikkelen van het optimale kaasmerk voor elke producent, ongeacht de aantallen of geografische oorsprong.

Daag ons uit - en ontdek wat wij voor u kunnen doen!

Handmatige of automatische oplegging

Van boerderij tot serieproductie, elk merk wordt in een zo vroeg mogelijk stadium van het productieproces op de kaas aangebracht: direct na het scheiden van de wei van de wrongel. Zo wordt het merk een integraal onderdeel van de kaas – en zijn beide voor altijd verbonden.

Een merk gemaakt van caseïne, glycerol en alcohol is zo plooibaar dat het nauwelijks kan breken. Dit maakt het bijzonder geschikt voor handmatige oplegging. Een merk dat uitsluitend uit caseïne bestaat is stugger en wordt meer gebruikt op semi-harde kazen. Grotere kaasfabrieken brengen dit merk meestal aan met een geautomatiseerde merkenoplegger.

Innovatie als hoeksteen

Wij vonden het kaasmerk in 1920 uit en hebben het sindsdien steeds verder verbeterd. Dagelijks zijn we op zoek naar nieuwe mogelijkheden. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers ontwikkelen we nieuwe merken, vormen, kleuren en composities. Als specialist op het gebied van identiteit en traceerbaarheid, hebben we software en systemen gebouwd die bescherming bieden en helpen het productieproces te optimaliseren. We helpen ook u graag om uw specifieke situatie te analyseren en ruimte te vinden voor nog verdere verbetering.

Onze inspanningen zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit, de robuustheid en de leesbaarheid - en op mogelijke nieuwe toepassingen van ons product. We hebben onlangs een reeks zwarte dubbele cijfers ontwikkeld. Deze cijfers met zwarte kleurstof blijven duidelijk zichtbaar, zelfs onder een schimmelkorst.

Onuitwisbaar merkteken

Leesbaarheid is voor een kaasmerk van eminent belang – net als een goede hechting. De inkt moet van een robuuste kwaliteit zijn om zoutbaden en schimmelvorming te doorstaan. Hoe uitdagend uw proces ook is, onze Kaasmerken worden één met de kaas en blijven uitstekend leesbaar tot de laatste versnijding.